Dostal jsi mě, když jsi řekl brambory a parmazán.
Řekl někdo brambory a sýr? Ať už se jedná o jakoukoli kombinaci, víte, že to bude nejoblíbenější jídlo u stolu. Mezi recepty, jako jsou brambory au gratin, které dělávala k večeři moje maminka, a klasickými hranolky se sýrem nacho, nemůžete udělat chybu. Sýrové brambory patří k těm nejpohodovějším jídlům. Jsou jednoduché, hřejivé a lákavé. Připomínají mi dobrou večeři z dětství, víte?
Proto jsme si zamilovali tento bramborový hack s parmazánovou krustou. Je to tak snadné, že k tomu nepotřebujete skoro žádné ingredience.
Jak si vyrobit brambory s parmazánovou krustou
PROSTŘEDNICTVÍM @LILYGHODRATI/TIKTOK
Tento vynikající nápad jsme dostali od uživatele TikTok @lilyghodrati. Začněme.
@lilyghodrati Crisp 🥔 #potatoes #thyme #parmesan #crispy #foodhack #easyrecipe #recipe #eats #food #foodtok #foodie #fy #fyp #foryou #foryoupage ♬ Baguettes in the Face – Mustard
Složení
- Olivový olej
- Nastrouhaný parmezán
- 9 brambor rozkrojených podélně na polovinu
- Tymián
- Balzamiková poleva (volitelně)
Instrukce
Krok 1: Udělejte si krustu na sušenky
Předehřejte troubu na 350 °F. Vezměte si plech na sušenky a vyložte ho pergamenovým papírem. Pergamenový papír pokapejte olivovým olejem a celý pokryjte strouhaným parmazánem. Parmezán posypte tymiánem.
Krok 2: Položte brambory na sýr.
Rozpůlené brambory položte do řady přímo na parmazán plochou stranou dolů. Každá brambora by měla být otevřenou stranou zcela pokryta parmazánem.
Krok 3: Upečte brambory
Plech s bramborami vložte do trouby na 20-30 minut nebo dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé. Na závěr je pokapejte balzamikovou polevou nebo je snězte tak, jak jsou. Brambory by se měly snadno oddělovat a mít nádherný spodek pokrytý parmazánem.
Jak udělat brambory s parmazánem ještě lepšími
Bramborové recepty patří k nejlepším receptům na této planetě. Tento recept můžete experimentovat tím, že vyzkoušíte různé druhy brambor – zlaté, žluté, červené a rezavé jsou jen některé z nich. Vyzkoušejte je všechny a zjistěte, který z nich je váš nejoblíbenější.
Můžete si k nim dokonce připravit vlastní omáčku. Potřebujete třeba aioli z uzené papriky nebo čerstvý domácí rančerský dresink. Místo balzamikové glazury můžete zkusit přikápnout nějakou jinou.
Přidejte odpověď