Tyto brambory s parmezánem jsou naším novým oblíbeným receptem na skvělé chvíle u televize


Foto: tiktok.com

Dostal jsi mě, když jsi řekl brambory a parmazán.

Řekl někdo brambory a sýr? Ať už se jedná o jakoukoli kombinaci, víte, že to bude nejoblíbenější jídlo u stolu. Mezi recepty, jako jsou brambory au gratin, které dělávala k večeři moje maminka, a klasickými hranolky se sýrem nacho, nemůžete udělat chybu. Sýrové brambory patří k těm nejpohodovějším jídlům. Jsou jednoduché, hřejivé a lákavé. Připomínají mi dobrou večeři z dětství, víte?

Proto jsme si zamilovali tento bramborový hack s parmazánovou krustou. Je to tak snadné, že k tomu nepotřebujete skoro žádné ingredience.

Jak si vyrobit brambory s parmazánovou krustou

Parmesan Crusted Potatoes Recipe Via @Lilyghodrati TikTok SOCIALPROSTŘEDNICTVÍM @LILYGHODRATI/TIKTOK

Tento vynikající nápad jsme dostali od uživatele TikTok @lilyghodrati. Začněme.

@lilyghodrati Crisp 🥔 #potatoes #thyme #parmesan #crispy #foodhack #easyrecipe #recipe #eats #food #foodtok #foodie #fy #fyp #foryou #foryoupage ♬ Baguettes in the Face – Mustard

Složení

  • Olivový olej
  • Nastrouhaný parmezán
  • 9 brambor rozkrojených podélně na polovinu
  • Tymián
  • Balzamiková poleva (volitelně)

Instrukce

Krok 1: Udělejte si krustu na sušenky

Předehřejte troubu na 350 °F. Vezměte si plech na sušenky a vyložte ho pergamenovým papírem. Pergamenový papír pokapejte olivovým olejem a celý pokryjte strouhaným parmazánem. Parmezán posypte tymiánem.

Krok 2: Položte brambory na sýr.

Rozpůlené brambory položte do řady přímo na parmazán plochou stranou dolů. Každá brambora by měla být otevřenou stranou zcela pokryta parmazánem.

Krok 3: Upečte brambory

Plech s bramborami vložte do trouby na 20-30 minut nebo dokud nebudou zlatavě hnědé a křupavé. Na závěr je pokapejte balzamikovou polevou nebo je snězte tak, jak jsou. Brambory by se měly snadno oddělovat a mít nádherný spodek pokrytý parmazánem.

Jak udělat brambory s parmazánem ještě lepšími

Bramborové recepty patří k nejlepším receptům na této planetě. Tento recept můžete experimentovat tím, že vyzkoušíte různé druhy brambor – zlaté, žluté, červené a rezavé jsou jen některé z nich. Vyzkoušejte je všechny a zjistěte, který z nich je váš nejoblíbenější.

Můžete si k nim dokonce připravit vlastní omáčku. Potřebujete třeba aioli z uzené papriky nebo čerstvý domácí rančerský dresink. Místo balzamikové glazury můžete zkusit přikápnout nějakou jinou.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*