Super recept, jak si doma udělat výbornou domácí mozzarellu? Je to snadné


Foto: freepik.com

Také patříte mezi ty, kteří nedokážou odolat lahodné chuti mozzarelly ve spojení s rajčaty, bazalkou a olivovým olejem? A co si takhle udělat domácí mozzarellu, která tomuto lehkému pokrmu dodá ještě vytříbenější chuť?

INGREDIENCE

  • Kyselina citrónová 1.5 lžičky
  • ¼ tablety rostlinného syřidla
  • Sůl 1 lžička
  • Mléko

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Nejdříve smíchejte kyselinu citrónovou s ¼ hrnku studené vody.
  2. Poté si v jiném hrnku nechte rozpustit přírodní syřidlo opět s ¼ hrnku studené vody.
  3. Dejte vařit mléko, a jakmile bude teplé, opatrně do něj přidejte směs kyseliny citrónové a důkladně promíchejte.
  4. Tuto směs neustále míchejte a udržujte ji při teplotě 31°C.
  5. Po chvíli přidejte směs s rostlinným syřidlem a v tento moment udržujte teplotu na 40°C.
  6. Následně vypněte plotýnku, hrnek přikryjte například utěrkou a nechce tuto směs alespoň na 5 minut odpočinout.
  7. Ve druhém hrnci si ohřejte vodu na 87°C.
  8. Po uplynutí 5 minut by se v hrnci se směsí měla začít oddělovat syrovátka od tvarohově vypadající části. Pokud k tomu ještě nedošlo, nechte směs ještě chvíli odpočívat.
  9. Poté ji přelijte do cedníku a následně ji ponořte do hrnce s vodou, která má 87°C a povařte ji 5 minut.
  10. Za občasného míchání udržujte nyní teplotu na 57°C.
  11. Po 5 minutách vyberte z hrnce hrudky, jemně tuto směs osolte a zpracujte podobně jako těsto, dokud se vám nedostane konzistence, kterou má mozzarella.

1 komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*