Nevím, jak vy, ale já miluji čerstvé jahody. Když máme o víkendu ráno čas, uděláme si s manželkou palačinky, na které dáme nakrájené jahody a zalijeme je javorovým sirupem. Je to výborná snídaně, ale zdaleka ne jediný způsob, jak si čerstvé jahody vychutnat. Tyto všestranné bobule se hodí na mnoho věcí od snídaně po dezert, a dokonce i jako přísada do některých salátů. A pokud jste jako já, rádi si zásobujete ledničku čerstvým ovocem a zeleninou.
A proč byste měli? Ale jahody se mohou zkazit a vy pak plýtváte penězi. Odborníci z řad zemědělců však odhalili revoluční tip, který vám pomůže, aby vám jahody vydržely déle.
Jahody jsou chutným způsobem, jak doplnit svůj jídelníček o výživné látky. Jsou plné vitaminu C, kyseliny listové, draslíku, vlákniny, manganu, hořčíku a spousty antioxidantů bojujících proti rakovině. Jsou skvělým způsobem, jak získat tolik potřebnou výživovou dávku.
Jahody jsou spojovány se zlepšením mozkových funkcí, zlepšením zraku, snížením vysokého krevního tlaku, zmírněním příznaků artritidy a dokonce i snížením rizika některých kardiovaskulárních onemocnění. Pokud jahody nejíte pravidelně, přicházíte o skvělou podporu svého jídelníčku. Tento týden byste si rozhodně měli nějaké koupit. A poté, co se naučíte tento tip, budete schopni zajistit, aby vám vydržely déle než obvykle.
V některých ročních obdobích jsou sice jahody ve slevě, ale obvykle jsou dost drahé. Proto je škoda, když na ně zapomenete a pak se zkazí. Někdy vás to může odradit od jejich dalšího nákupu. Ale nebojte se – existuje způsob, jak jim pomoci vydržet déle.
Společnost Hip2Save se podělila o tip, jak udržet jahody v lednici déle čerstvé.
Aby vám červené bobule vydržely déle, potřebujete jen trochu bílého octa.
Jednoduše smíchejte jeden díl bílého octa s pěti díly vody ve velké míse. Přemýšlejte o použití ½ šálku octa s 2 ½ šálky vody. Tekutiny smíchejte dohromady a poté bobule na několik minut namočte do octové směsi.
Poté by se jahody neměly nějakou dobu kazit. Ocet pomáhá zbavit se spor plísní a dalších bakterií, které začnou ovoce kazit, než je budete moci sníst.
I když se možná trochu bojíte používat ocet, nebojte se – jahody díky němu nebudou chutnat jinak. Místo toho je jen lépe očistí než samotná voda.
Jakmile je na chvíli namočíte do roztoku bílého octa, nechte je okapat v cedníku nebo v odstředivce na salát. A když jsou všechny čisté, vložte je do nádoby a uložte je do lednice jako obvykle. Pokud však chcete, aby vám opravdu vydržely, důkladně je osušte a pak je položte na papírovou utěrku do lednice.
Další tip: Pokud si všimnete plesnivé jahody, okamžitě ji odstraňte. Tím zabráníte tomu, aby se spory plísně přenesly do dalších bobulí a napadaly jich více.
Sdílejte prosím tento užitečný tip do kuchyně se svým přítelem online ještě dnes!
Přidejte odpověď